• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Sztuka tworzenia własnych mebli i dekoracji wnętrz.

Antocyjany są zwłaszcza obowiązkowe za czerwony kolor w winie. Antocyjany znajdują się w różnych owocach, pełniąc analogiczną funkcję. Ten związek chemiczny znajduje się w zewnętrznej warstwie skórki winogrona i w czasie procesu maceracji jest wycierany przed taninami. Większość soków z winogron (w tym z czarnych winogron) są achromatyczne, tak że maceracja to ważny proces w procesie nadania odcienia winu. Są odmiany Vitis vinifera, jakie klasyfikuje się jako teinturier, albowiem już ich sok jest odcienia czerwonego. W największym stopniu znanymi są Bouschet, Saperavi oraz Dunkelfelder. Odmiany te są jednak wyjątkiem, co potwierdza wina. W co niektórych okazjach winiarze wprowadzają małe ilości tych odmian w celu zwiększenia czerwonego koloru swoich win. Kolor czerwony lub też różowy, zależy w całości, od sposobu, w jaki się wykrywa antocyjany ze skórki winogrona w procesie fermentacji. Antocyjany są wspólnotą glikozyd. W momencie maceracji proporcja antocyjan lazurowych zmienia się na barwy od fioletowego po pomarańczowy. W młodych winach kolor zawdzięcza się w zasadzie antocyjanom.

1. Wejdź

2. Odwiedź stronę

3. Znajdź tutaj

4. Sprawdź to

5. Przejdź dalej Sztuka przygotowywania zdrowych przekąsek.

Categories: Motoryzacja

Comments are closed.